Benczurné Szécsényi Éva benczurevi@freemail.hu |
Ananászos csirke |
|
Hozzávalók: ·
2 szép nagy
csirkemell filé só,
bors, fokhagyma 1
doboz darabolt ananász konzerv 1
zacskó szeletelt bacon olaj Rizshez: ·
1 közepes fej
hagyma 1
teáskanál só 1
csapott teáskanál Vegeta 1
csapott teáskanál curry- por 3
evőkanál olaj 3
dcl rizs (fényezett „A”) ·
15 dkg füstölt
reszelt sajt |
|
Elkészítés: ·
A fél
csirkemell filét hosszában óvatosan
félbevágom, mint egy zsemlét. Vigyázni kell, mert a kés éles, a kezünk meg a
húson van. Sajnos sikerült egyszer kétszer könnyebb sérülést szenvednem. No
tehát miután estleges sebünket elláttuk, kiklopfoljuk az immár félbevágott
csirke mellet, majd bekenjük sóval, borssal, fokhagymával. Belehelyezünk
ananász darabokat, majd egy szelet baconnal körbetekerjük. És így tovább, míg
a husi el nem fogy. (Az ananászból biztosan, esetleg a baconból is marad, azt
eltesszük máskorra). ·
Az elkészített
husit kiolajozott tálba fektetjük és készre sütjük. -Vagy
tepsibe rácsot helyezünk, alá olajat, kis vizet, rá a husikat. Letakarjuk
alufóliával és kb. 15 percig 180° -on „elősütjük. Ezután a fóliát
eltávolítjuk, és készre sütjük. Rizs: ·
A hagymát
apróra vágom és 3 evőkanál olajon puhára párolom. ·
Beleteszem a
rizst, addig kevergetem, ameddig ki nem fehéredik. (Ne égjen oda). 6
dcl hideg vízben elkeverem a Vegetát, curry- port és ráöntöm a rizsre. Fedő alatt közepes
lángon, abszolút minimumon pont 20 perc míg elkészül. ·
Tálalásnál reszelt sajtot teszek a husira.
Elkészítési idő kb. 70 perc
(Az esetleges balesetet leszámítva). Jó
étvágyat! |
|
|