Benczurné Szécsényi Éva    benczurevi@freemail.hu

Ananászos csirke

Hozzávalók:

·        2 szép nagy csirkemell filé

só, bors, fokhagyma

1 doboz darabolt ananász konzerv

1 zacskó szeletelt bacon

olaj

Rizshez:

·        1 közepes fej hagyma

1 teáskanál só

1 csapott teáskanál Vegeta

1 csapott teáskanál curry- por

3 evőkanál olaj

3 dcl rizs (fényezett „A”)

·        15 dkg füstölt reszelt sajt

Elkészítés:

·        A fél csirkemell filét hosszában óvatosan félbevágom, mint egy zsemlét. Vigyázni kell, mert a kés éles, a kezünk meg a húson van. Sajnos sikerült egyszer kétszer könnyebb sérülést szenvednem. No tehát miután estleges sebünket elláttuk, kiklopfoljuk az immár félbevágott csirke mellet, majd bekenjük sóval, borssal, fokhagymával. Belehelyezünk ananász darabokat, majd egy szelet baconnal körbetekerjük. És így tovább, míg a husi el nem fogy. (Az ananászból biztosan, esetleg a baconból is marad, azt eltesszük máskorra). 

·        Az elkészített husit kiolajozott tálba fektetjük és készre sütjük.

-Vagy tepsibe rácsot helyezünk, alá olajat, kis vizet, rá a husikat. Letakarjuk alufóliával és kb. 15 percig 180° -on „elősütjük. Ezután a fóliát eltávolítjuk, és készre sütjük.

Rizs:

·        A hagymát apróra vágom és 3 evőkanál olajon puhára párolom.

·        Beleteszem a rizst, addig kevergetem, ameddig ki nem fehéredik. (Ne égjen oda).

6 dcl hideg vízben elkeverem a Vegetát, curry- port és ráöntöm a rizsre.

Fedő alatt közepes lángon, abszolút minimumon pont 20 perc míg elkészül.

 

·        Tálalásnál reszelt sajtot teszek a husira.

 

Elkészítési idő kb. 70 perc (Az esetleges balesetet leszámítva).

Jó étvágyat!