Benczurné Szécsényi Éva    benczurevi@freemail.hu

Vörös boros marhapörkölt

Hozzávalók:

80 dkg marhahús

1 fej hagyma

3 duci gerezd fokhagyma

1 evőkanál piros paprika

1 mokkás kanál majoranna

½ mokkás kanál bors

½ mokkás kanál őrölt kömény

1 csapott evőkanál só?

3 evőkanál olaj

7 dcl Vörösbor  (ennyi azért a husinak nem fog kelleni).

1 pörkölt kocka

Elkészítés:

 

·        A husit 2X2 centiméteres kockákra darabolom. A hagymát és fokhagymát apróra vágom.

·        A hagymát 3 evőkanál olajon puhára dinsztelem, mikor majdnem jó, jöhet bele a fokhagyma. Amikor kész, beleteszem a feldarabolt húst, amit fehéredésig „megkapatok”. Belekeverem az 1 evőkanál piros paprikát, mokkás kanál majorannát, a fél mokkás kanál borsot, és a fél mokkás kanál őrölt köményt. Sót nem, mert a husiban lévő rostokat összehúzná, majd a végén! Felöntöm 1 dcl vörösborral. Bízzunk benne, hogy még maradt az üvegben, mert időnként lehet, hogy pótolni kell! Puhára főzöm a húst. Kb. 2 óra. Ezalatt az idő alatt bőven van idő a köret elkészítésére. Egyébkén szoktam beletenni 1 pörkölt (vagy ami épen van) kockát.

·        Amikor a hús puhának ítéltetik, jöhet bele a só.

·        Köret: tészta vagy rizs vagy nokedli.

 

Elkészítési idő kb. 140 perc

 

 

Jó étvágyat!