Benczurné Szécsényi Éva benczurevi@freemail.hu |
Vörös boros marhapörkölt |
|
Hozzávalók: 80 dkg marhahús 1 fej hagyma 3 duci gerezd fokhagyma 1 evőkanál piros paprika 1 mokkás kanál majoranna ½ mokkás kanál bors ½ mokkás kanál őrölt
kömény 1 csapott evőkanál só? 3 evőkanál olaj 7 dcl Vörösbor (ennyi azért a husinak nem fog kelleni). 1 pörkölt kocka |
|
Elkészítés: ·
A husit 2X2
centiméteres kockákra darabolom. A hagymát és fokhagymát apróra vágom. ·
A hagymát 3
evőkanál olajon puhára dinsztelem, mikor majdnem jó, jöhet bele a fokhagyma.
Amikor kész, beleteszem a feldarabolt húst, amit fehéredésig „megkapatok”.
Belekeverem az 1 evőkanál piros paprikát, mokkás kanál majorannát, a fél
mokkás kanál borsot, és a fél mokkás kanál őrölt köményt. Sót nem, mert a
husiban lévő rostokat összehúzná, majd a végén! Felöntöm 1 dcl vörösborral. Bízzunk
benne, hogy még maradt az üvegben, mert időnként lehet, hogy pótolni kell!
Puhára főzöm a húst. Kb. 2 óra. Ezalatt az idő alatt bőven van idő a köret
elkészítésére. Egyébkén szoktam beletenni 1 pörkölt (vagy ami épen van)
kockát. ·
Amikor a hús
puhának ítéltetik, jöhet bele a só. ·
Köret: tészta vagy rizs vagy nokedli. Elkészítési idő kb. 140
perc Jó étvágyat! |
|
|