Benczurné Szécsényi Éva benczurevi@freemail.hu |
Fokhagyma leves |
|
Hozzávalók: 4 duci gerezd fokhagyma 20-30 dkg füstölt sajt
(Karaván) 20-30 dkg nem füstölt sajt
(Ementáli) 6 db Knorr erőleves kocka, vagy
(maradék 2 evőkanál olaj 2 púpozott evőkanál liszt 1.5 tubus Univer fokhagymakrém
( 2 doboz Milli főzőtejszín
(320 ml) 4-8 szelet szeletelt
szendvicskenyér 1 púpozott evőkanál tejföl só- bár az erőleves kocka
magában is elég sós (esetleg snidling a
tálaláshoz) |
|
Elkészítés: ·
A sajtokat is
lereszelem, majd összekeverem. (Az esetleges maradék hűtőbe kerül, jó lesz
másra). ·
Amennyiben
nincs húsleves maradék, a 6 db Knorr erőleves kockát ·
Amíg a víz
felforr, 2 evőkanál olajon a lereszelt fokhagymát megfuttatom, majd
kevergetés közben a 2 púpozott evőkanál lisztet igen halvány barnásra
megpirítom. ·
Az eközben elkészült levest ráöntöm. Hozzáteszem a
másfél tubus fokhagymakrémet, és a 2 doboz Milli főzőtejszínt és jól
elkeverem. Ízlés szerint lehet sózni, de az erőleves kocka egyébként is sós!
Miközben fődögél, megpirítom a kenyereket, amit apró kockákra fogok vágni.
Első "buggyanás" (mármint amit a leves tesz), után belekeverem a
púpozott evőkanál tejfölt. ·
Tálalás:
tetszés szerinti mennyiségű pirítóssal és reszelt sajttal, esetleg
dekorálásként apróra vágott snidliggel, ha van. Elkészítési idő kb 35 perc (A hozzávalók étvágytól
függően, 6 - 8 személyre szólnak). Jó étvágyat! |
|
|