Benczurné Szécsényi Éva benczurevi@freemail.hu |
Gombás csirkepörkölt |
|
Hozzávalók: 70 dkg gomba 70 dkg csirkemell filé 1 fej hagyma 1 evőkanál piros paprika 1 mokkás kanál majoranna ½ mokkás kanál bors 1 csapott evőkanál só? 3 evőkanál olaj 1 nagy tejföl 2 evőkanál liszt |
|
Elkészítés: ·
A gombát
megmosom, felszeletelem. A csirkemellet 2X1/2 cm-es darabokra, a hagymát
apróra vágom. Elkészítem a habarást: a tejfölbe elkeverem a lisztet. ·
A hagymát 3
evőkanál olajon puhára dinsztelem az 1 csapott evőkanál sót beleteszem, (hogy
a hagyma levet eresszen). Amikor kész, beleteszem a feldarabolt csirkemellet,
amit fehéredésig „megkapatok”. Belekeverem az 1 evőkanál piros paprikát,
mokkás kanál majorannát, és a fél mokkás kanál borsot. Majd a gombát, és a
hús puhulásáig (kb. 20-30 perc) főzöm. (Ezalatt az idő alatt elkészítem a
köretet). Bár a gomba levet ereszt, lehet, hogy kevés vízzel fel kell önteni! ·
Amennyiben a
husi már puha, óvatosan belekeverem a habarást. (2 evőkanál liszt a nagy
tejfölben elkeverve). Amikor egyet „buggyan” kész. ·
Köret: tészta vagy rizs vagy nokedli. Elkészítési idő kb. 60 perc Jó étvágyat!
|
|
|