Benczurné Szécsényi Éva    benczurevi@freemail.hu

Gombás csirkepörkölt

Hozzávalók:

70 dkg gomba

70 dkg csirkemell filé

1 fej hagyma

1 evőkanál piros paprika

1 mokkás kanál majoranna

½ mokkás kanál bors

1 csapott evőkanál só?

3 evőkanál olaj

1 nagy tejföl

2 evőkanál liszt

 

Elkészítés:

 

·        A gombát megmosom, felszeletelem. A csirkemellet 2X1/2 cm-es darabokra, a hagymát apróra vágom. Elkészítem a habarást: a tejfölbe elkeverem a lisztet.

·        A hagymát 3 evőkanál olajon puhára dinsztelem az 1 csapott evőkanál sót beleteszem, (hogy a hagyma levet eresszen). Amikor kész, beleteszem a feldarabolt csirkemellet, amit fehéredésig „megkapatok”. Belekeverem az 1 evőkanál piros paprikát, mokkás kanál majorannát, és a fél mokkás kanál borsot. Majd a gombát, és a hús puhulásáig (kb. 20-30 perc) főzöm. (Ezalatt az idő alatt elkészítem a köretet). Bár a gomba levet ereszt, lehet, hogy kevés vízzel fel kell önteni!

·        Amennyiben a husi már puha, óvatosan belekeverem a habarást. (2 evőkanál liszt a nagy tejfölben elkeverve). Amikor egyet „buggyan” kész.

·        Köret: tészta vagy rizs vagy nokedli.

 

Elkészítési idő kb. 60 perc

Jó étvágyat!