Benczurné Szécsényi Éva benczurevi@freemail.hu |
Rántott hal, rizs, tartár mártás |
||
Rántott hal: |
Hozzávalók: 8 szép szelet hal só 2-3 db tojás liszt zsemlemorzsa olaj |
Elkészítés: ·
A halszeleteket
megmosom, és besózom · Lisztben, elkevert tojásban, zsemlemorzsában megforgatom, majd forró olajban kisütöm. (Fritőz). |
Rizs: |
Hozzávalók: 1 közepes fej hagyma 1 teáskanál só 1 pupi teáskanál Vegeta 3 evőkanál olaj 3 dcl rizs (fényezett „A”) |
Elkészítés: ·
A hagymát
apróra vágom és 3 evőkanál olajon puhára párolom. ·
Beleteszem a
rizst, addig kevergetem, ameddig ki nem fehéredik. (Ne égjen oda). ·
6 dcl hideg
vízben elkeverem a Vegetát, és ráöntöm a rizsre, ·
Fedő alatt
közepes lángon, abszolút minimumon pont 20 perc míg elkészül. |
Tartár mártás: |
Hozzávalók: 1 nagy tubus majonéz, és fele annyi tejföl ½ mokkás kanál bors |
Elkészítés: ·
A hozzávalókat
jól elkeverem. |
Elkészítési idő kb. 40 perc Jó étvágyat! |