Benczurné Szécsényi Éva    benczurevi@freemail.hu

Rántott hal, rizs, tartár mártás

Rántott hal:

 

 

Hozzávalók:

8 szép szelet hal

2-3 db tojás

liszt

zsemlemorzsa

olaj

Elkészítés:

·        A halszeleteket megmosom, és besózom

·        Lisztben, elkevert tojásban, zsemlemorzsában megforgatom, majd forró olajban kisütöm. (Fritőz).

Rizs:

Hozzávalók:

1 közepes fej hagyma

1 teáskanál só

1 pupi teáskanál Vegeta

3 evőkanál olaj

3 dcl rizs

(fényezett „A”)

 

 

Elkészítés:

·        A hagymát apróra vágom és 3 evőkanál olajon puhára párolom.

·        Beleteszem a rizst, addig kevergetem, ameddig ki nem fehéredik. (Ne égjen oda).

·        6 dcl hideg vízben elkeverem a Vegetát, és ráöntöm a rizsre,

·        Fedő alatt közepes lángon, abszolút minimumon pont 20 perc míg elkészül.

Tartár mártás:

 

Hozzávalók:

1 nagy tubus majonéz, és

fele annyi tejföl

½ mokkás kanál bors

Elkészítés:

·        A hozzávalókat jól elkeverem.

Elkészítési idő kb. 40 perc

 

Jó étvágyat!