Benczurné Szécsényi Éva benczurevi@freemail.hu |
Keleti csirketál |
|
Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma 2 nagy sárgarépa 20 dkg rizs 5 dkg mazsola /Ancsának,
Gergőnek NEM/ 4 evőkanál olaj só- 1.5 teás kanál bors- 1 mokkás kanál mentalevél /3 közepes/ ételízesítő /szecsuáni
fűszerkeverék/- 2 teáskanál 20 dkg sajt /minimum 15
dkg!/ |
|
|
|
Elkészítés: ·
A
csirkét feldaraboljuk - mintha paprikást készítenénk. Az apróra vágott
hagymát aranysárgára pirítjuk az olajon, beletesszük a csirkedarabokat, majd
néhány percig sütjük. ·
A
sárgarépát finomra reszeljük, sózzuk, borsozzuk, majd befedjük a rizzsel,
amibe belekeverjük a mazsolát is. Rászórjuk az apróra vágott mentalevelet,
majd ételízesítővel elkevert vízzel felengedjük, ráöntjük a csikére. ·
Sütőben
150 fokon /vagy a fazékban/ addig pároljuk, /kb 20-25 perc/ amíg a rizs meg
nem puhul. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk. /Másnaposan azért ízletesebb, mert a rizs magába szívja a felesleges nedvességet/.
|
|
Elkészítési idő kb. 70 perc Jó étvágyat! |