Benczurné Szécsényi Éva    benczurevi@freemail.hu

Keleti csirketál

Hozzávalók:

1,5 kg csirkecomb és mell

1 nagy fej vöröshagyma

2 nagy sárgarépa

20 dkg rizs

5 dkg mazsola /Ancsának, Gergőnek NEM/

4 evőkanál olaj

só- 1.5 teás kanál

bors- 1 mokkás kanál

mentalevél /3 közepes/

ételízesítő /szecsuáni fűszerkeverék/- 2 teáskanál

20 dkg sajt /minimum 15 dkg!/

 

 

Elkészítés:

·        A csirkét feldaraboljuk - mintha paprikást készítenénk. Az apróra vágott hagymát aranysárgára pirítjuk az olajon, beletesszük a csirkedarabokat, majd néhány percig sütjük.

·        A sárgarépát finomra reszeljük, sózzuk, borsozzuk, majd befedjük a rizzsel, amibe belekeverjük a mazsolát is. Rászórjuk az apróra vágott mentalevelet, majd ételízesítővel elkevert vízzel felengedjük, ráöntjük a csikére.

·        Sütőben 150 fokon /vagy a fazékban/ addig pároljuk, /kb 20-25 perc/ amíg a rizs meg nem puhul. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

/Másnaposan azért ízletesebb, mert a rizs magába szívja a felesleges nedvességet/.

 

Elkészítési idő kb. 70 perc

 

Jó étvágyat!