Benczurné Szécsényi Éva benczurevi@freemail.hu |
Krumplifőzelék |
|
Hozzávalók: 8 darab krumpli 1 evőkanál só 3 duci gerezd fokhagyma 3 babérlevél 3 evőkanál olaj 2 evőkanál liszt 1 nagy tejföl 1 evőkanál ecet feltét: sült virsli |
|
Elkészítés: ·
A krumplit
megpucolom, és megmosom. Majd hosszában félbe vágom és 3
mm-es szeletekre vágom. A fokhagymát apróra darabolom. (Sajtreszelőn
szoktam lereszelni). A krumplit hideg vízbe teszem fel forralni, bele 1
evőkanál só és a 3 babérlevél. ·
3 evőkanál
olajon a 2 evőkanál lisztet megkapatom, beleteszem a fokhagymát. Amikor éppen
rózsaszín lesz, jöhet bele a leszűrt burgonya, ami félig főtt meg. Annyi
lével öntöm fel, amennyi ellepi. Belekeverem a tejfölt. Főzelék sűrűségig
főzöm, esetleg még öntök hozzá a főzőléből. ·
Tálalás előtt 1
evőkanál ecetet keverek hozzá. Elkészítési idő kb. 40 perc Jó étvágyat! |
|
|