Benczurné Szécsényi Éva    benczurevi@freemail.hu

Krumplifőzelék

Hozzávalók:

8 darab krumpli

1 evőkanál só

3 duci gerezd fokhagyma

3 babérlevél

3 evőkanál olaj

2 evőkanál liszt

1 nagy tejföl

1 evőkanál ecet

 

feltét: sült virsli

Elkészítés:

·        A krumplit megpucolom, és megmosom. Majd hosszában félbe vágom és

3 mm-es szeletekre vágom. A fokhagymát apróra darabolom.

(Sajtreszelőn szoktam lereszelni). A krumplit hideg vízbe teszem fel forralni, bele 1 evőkanál só és a 3 babérlevél.

·        3 evőkanál olajon a 2 evőkanál lisztet megkapatom, beleteszem a fokhagymát. Amikor éppen rózsaszín lesz, jöhet bele a leszűrt burgonya, ami félig főtt meg. Annyi lével öntöm fel, amennyi ellepi. Belekeverem a tejfölt. Főzelék sűrűségig főzöm, esetleg még öntök hozzá a főzőléből.

·        Tálalás előtt 1 evőkanál ecetet keverek hozzá.

 

 

Elkészítési idő kb. 40 perc

 

 

Jó étvágyat!