Benczurné Szécsényi Éva benczurevi@freemail.hu |
Palacsinta |
|
Hozzávalók: 1 tojás csipet só 3 evőkanál olaj 5 púpozott evőkanál liszt töltelék: sajkodi bodza lekvár, /Ancsának tejföl és
kakaópor/, teáskanál porcukor /a húsos palacsinta
részletezve/ |
|
Elkészítés: ·
A hozzávalókat:
1 tojás, csipet só, 3 evőkanál olaj, ·
A sütés
olajozott serpenyőben, minimum feletti, közepes lángon történik. (kb. 2-.3
perc) után fordítható, magától "felugrik". A másik oldal tetszés
szerint (kb. 1 perc). ·
Tálalás: édes
palacsinta esetén, porcukorral. Elkészítési idő kb. 50 perc (10 db Jó étvágyat! *************************************************** |
|
Húsos palacsinta: /30 darab/ Hozzávalók: 30 dkg párizsit /ledarálva/, 30 dkg sajt
/lereszelve/, 1 nagy tejföl, 1 tojás, 1 evőkanál mustár, 1 mokkás kanál bors,
csapott teáskanál só. /vaj, zsemlemorzsa, a tepsi előkészítéséhez/ Elkészítés: ·
a
párizsit, 3 marék reszelt sajttal, a tojással, 1/3 tejföllel, mustárral,
borssal, sóval jól elkeverem, és betöltöm a palacsintába. ·
kivajazott,
zsemlemorzsával beszórt tepsibe helyezem, reszelt sajtot szórok rá. ·
közepes
lángon, a sajt pirulásáig sütöm. ·
tálalásnál
tejfölt teszek rá. |