Benczurné Szécsényi Éva    benczurevi@freemail.hu

"Dabasi" tepsis krumpli

Hozzávalók:

5-6 szem egyforma szép nagy "dabasi" krumpli

1,5 dcl olaj

1 mokkás kanál só

½ mokkás kanál majoranna

¼ mokkás kanál bors

 

Elkészítés:

  • A burgonyákat jó alaposan lemosom (a héját nem vágom le) és bevagdosom 2-3 milliméterenként, a ¾ részéig. (Ne essen szét!) Majd az olajban elkeverem a sót, majorannát, borsot. Ezzel jó alaposan bekenegetem a vágások között, és természetesen kívülrõl is. 200 °C-on a nagyságuktól függõen 35-45 percig sütöm alufóliával bélelt tepsiben, míg kívülrõl ropogós, belül puha lesz.

 

Elkészítési idõ kb. 70 perc

Jó étvágyat!