Benczurné Szécsényi Éva    benczurevi@freemail.hu

Bazsalikomos rántott csirkemell

Hozzávalók:

2 csirkemell filé
liszt


2 tojás
zsemlemorzsa
olaj
olíva olaj
25 dkg koktélparadicsom
25 dkg mozzarella

sok bazsalikom

Elkészítés:

  • Egy fél csirkemell filét késsel a mell közepén kettényitom, ami által vékonyabb, nagyobb mellfilém lesz. Kicsit kiklopfolom, mert egyszerű rántott csirkemellet készítek. Picit megsózom. A panírozás a szokásos. Először liszt, majd tojás, végül zsemlemorzsába forgatom. Forró olajban kisütöm, majd félre teszem.
    Egy másik serpenyőben forró olíva olajon sok bazsalikomot, és félbevágott koktélparadicsomot összerottyantok. Ezt az egyveleget ráteszem a csirkemell filére, majd karikára vágott mozarella sajttal lefedem. Az így elkészült ételt 8-10 percre sütőbe teszem, hogy a sajt szépen ráolvadjon.
  • Köret: sültkrumpli vagy rizs.

 

Elkészítési idő kb. 80 perc

Jó étvágyat!

 

Rizs:

Hozzávalók:

    1 közepes fej hagyma

    1 teáskanál só

    1 pupi teáskanál Vegeta

    3 evőkanál olaj

    3 dcl rizs

    (fényezett „A”)

Elkészítés:

·        A hagymát apróra vágom és 3 evőkanál olajon puhára párolom.

·        Beleteszem a rizst, addig kevergetem, ameddig ki nem fehéredik. (Ne égjen oda).

·        6 dcl hideg vízben elkeverem a Vegetát, és ráöntöm a rizsre,

·        Fedő alatt közepes lángon, abszolút minimumon pont 20 perc míg elkészül.