|
Hozzávalók:
50 dkg tészta
75 dkg darált sertés és borjú vagy marhahús
1 tojás
8 dkg zsemlemorzsa
3 dkg liszt
3 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
1 fej hagyma
1 gerezd duci fej zúzott fokhagyma
2 evőkanál felaprított friss petrezselyem
½ citrom héja és leve
2 evőkanál oliva olaj
só, bors
A mártáshoz:
1 doboz (40 dkg) paszírozott paradicsom
1 gerezd duci fej zúzott fokhagyma
1,25 dl
marhahúsleves
1,25 dl
vörösbor
2 evőkanál friss felaprított bazsalikom levél
|
Elkészítés:
- Nagy tálban összekeverjük a kétféle darált húst, a
zsemlemorzsát, a reszelt parmezán sajtot, a finomra vágott hagymát, a
petrezselymet, a felvert tojást, a fokhagymát, a reszelt citromhéjat, és a
citrom levét. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a húsmasszát evőkanalanként
golyócskává formázzuk. A golyókat a sóval, borssal ízesített lisztbe
hempergetjük.
- Felforrósítjuk az olajat, és aranybarnára sütjük a golyókat.
Papírtörlőre szedjük, lecsepegtetjük, a serpenyőben visszamaradt zsiradékot
kiöntjük.
- A mártáshoz ugyanebben a serpenyőben összekeverjük a
paradicsompürét, a húslevest, a vörösbort, és a bazsalikommal, fokhagymával,
sóval és borssal ízesítjük, majd felforraljuk.
- Takarékra vesszük, a húsgolyókat visszatesszük a serpenyőbe,
és 10-15 percig főzzük.
- Amíg a mártás készül, nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben
éppen puhára főzzük a tésztát. Leszűrjük, a húsgolyókkal és a mártással leöntve
tálaljuk.
Elkészítési idő kb.
90 perc
Jó étvágyat!
|