Benczurné Szécsényi Éva benczurevi@freemail.hu |
Villányi vörösboros csirke |
|
Hozzávalók: 50 dkg
paradicsom, 3 gerezd
fokhagyma, só, törött bors, rozmaring, 5 dkg reszelt
sajt, olaj, 1 db
vöröshagyma. /1 pörkölt
szaft kocka/ + köret |
|
Elkészítés: ·
A
vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk, (1 teáskanál só)
hozzátesszük a zúzott fokhagymát és elkeverjük. ·
A
csirkehúst megsózzuk, borsozzuk. A combokat kettévágjuk, a csontok mentén
mélyen bevágjuk. A mellet is felszeleteljük. Megforgatjuk a párolt hagymán. ·
A
paradicsomokat forrásban lévő vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, cikkekre vágjuk,
a csirkéhez adjuk. Megsózzuk, megborsozzuk,(1-1 mokkáskanál) megszórjuk őrölt
rozmaringgal (vagy 1 ágacska friss rozmaringot teszünk hozzá), ráöntjük a
bort és fedő alatt puhára pároljuk. (Esetleg hozzáadjuk a pörkölt szaft
kockát). ·
Ha
a hús megpuhult, tűzálló tálra rakjuk, levét áttörjük és rászűrjük. Tetejét
gazdagon meghintjük reszelt sajttal és sütőben 5-10 percig sütjük. ·
Galuskával,
szarvacskatésztával, vagy burgonyagombóccal, nokedlival tálaljuk. Elkészítési idő kb. 70 perc Jó étvágyat! |
|
|